Spray Tan


Spray tan is een prachtige, snelle en veilige manier van bruin worden, waardoor een zonnebank overbodig wordt en tevens schadelijk is voor de huid. Door middel van Spray tan wordt de huid op alle plekken mooi egaal bruin.

Een speciale lotion gebaseerd op DHA (dihydroxacetone) wordt op de huid verneveld door middel van een speciaal spray tan apparaat. Het percentage DHA dat in de tanning lotions verwerkt zit varieert van 8 tot 14 procent. Het percentage DHA bepaald de tint van de kleur die op de huid gesprayd wordt. Deze tanning lotions zorgen voor een reactie in de bovenste laag huid (opperhuid) waardoor deze bruin kleurt. De tanning lotion zal ook nooit verder dan de opperhuid in de huid trekken.

NewLook4U werkt met het merk Suntana, dit zijn EU goedgekeurde stoffen en professionele producten, deze zijn op natuurlijke basis, parabenen vrij en dierproef vrij.

De behandeling neemt ongeveer 30 minuten in beslag waarbij 10 minuten uit het sprayen bestaat. Samen met u stem ik de kleur af die u huid kan hebben en die aan uw wensen voldoet zodat de kleur nooit te bruin of oranje kan worden.

NewLook4U beschikt over verschillende kleuren voor ieder huidtype!Wat zijn de voordelen van Spray Tan:

-         Veilig en UV vrij

-         Direct resultaat

-         Aanbevolen door dermatologen

-         Geen oranje resultaten

-         Geen vlekken en strepen

-         Aangename geur

-         Snelle droogtijd

-         Geen parabenen

-         Hydraterende werking

-         Blijft 7 tot 10 dagen zitten

-         Geschikt voor zwangere vrouwen

-         Gaat huidveroudering tegen

 

Voorbereiding:

24 tot 8 uur van de behandeling de huid scrubben, dit zorgt ervoor dat alle losse dode huidcellen verwijderd worden. Gebruik hiervoor een scub handschoen en een korrelige scrub. Heeft u geen scrub in huis? Dan kunt u douchegel gemixt met suiker gebruiken.

 U mag 24 tot 8 uur voor de behandeling scheren. Let wel op dat u geen wondjes maakt tijdens het scheren. Harsen mag u doen tot 24 uur voor de behandeling.

Gebruik op de dag van de behandeling geen body lotion, make up, gezichtscreme, deodorant of parfum dit heeft een negatieve werking op de tanning. Heeft u dit wel gedaan? Zorg ervoor dat u even een lauw/warme douche neemt.

Draag geen sieraden tijdens de behandeling of een paar uur na de behandeling.

Draag als u naar de behandeling komt donkere en losse kleding. Spijkerstoffen of kleding met veel naden en/of versieringen zijn slecht voor de ontwikkeling van de tanning en kan lijden tot vlekjes of strepen. De tanning heeft 8 uur nodig om in te werken op de huid.

 Lak voor de tanning behandeling uw nagels, heeft u kunstnagels? Dan is dit niet nodig.

Als het regent, of er wordt regen voorspeld op de dag van uw behandeling, zorg ervoor dat u een paraplu bij de hand heeft.

Tijdens de behandeling mag u topless of in bikini, ik adviseer u om donker ondergoed te dragen omdat de tanning wat af kan geven. Dit is wel uit wasbaar.

 

Nazorg:

Vermijd water, transpireren, zwemmen, sauna en sporten voor minimaal 6 tot 8 uur na de behandeling. De tanning is nog in de huid aan het trekken. Doet u dit wel? Dan kan dit negatieve invloed hebben op het eindresultaat.

8 uur na de behandeling mag u weer douchen. Wij adviseren een milde hydraterende douchegel te gebruiken. Dep je na het douche droog en voorkom zo veel mogelijk wrijving op de huid.

Tijdens het douchen merkt u dat er wat bruin nog van uw huid komt, dit is de bronzer die niet meer in de huid is getrokken, u hoeft hier niet van te schrikken, u behoud de bruine kleur gewoon mits u aan alle voorbereiding en nazorg heeft voldaan.

Gebruik geen make up remover op olie of alcohol basis dit zorgt ervoor dat de tanning sneller van het gezicht vervaagd.

Voor een langer behoud van uw tanning adviseren wij u minimaal 1 keer per dag uw lichaam in te smeren met een PH neutrale bodylotion. Geen Dove of Nivea deze bevatten siliconen waardoor de kleur sneller afbreekt.

Wij geven u het advies om de eerste nacht lange losse kleding te dragen, tegen afgeven en afdrukken op uw lichaam.

Scrub uw huid niet eerder dan wanneer de tanning bijna van uw huid vervaagd is.

Scheren scrubt de huid ook, hierdoor kan de tanning sneller vervagen, wilt u uzelf scheren na de behandeling? Wij adviseren u een nieuw scheermesje te gebruiken.

Als u gaat zwemmen gebruik dan een sunblock voordat u het water in gaat. Deze zou als Barrier werken tussen het water en de tanning, gebruik altijd een lotion type en geen spray. Zo kunt u langer genieten van uw bruine kleur.


Extra informatie m.b.t. spray tan:

Mensen met Psoriasis en eczeem wordt een tanning sessie afgeraden.

De tanning kan anders ontwikkelen door invloeden van hormonen bij ovulatie, menstruatie en zwangerschap, maar dit hoeft niet.

Producten die de huid uitdrogen zoals anti acne producten, antibiotica of andere medicijnen kunnen de tanning ook aantasten.

Zelfklevende tape, pleisters of hars zullen de tanning eraf trekken.

Insecten spray, parfum of andere bodysprays die direct op de huid aangebracht worden kunnen ervoor zorgen dat de tanning sneller kan vervagen, spray daarom op je kleding en/of haren.

Bij regelmatig sporten kan de tanning sneller verdwijnen bij de okstels, knieholtes en tussen de borsten.

 

Hoe verwijderd u de laatste restjes van de tanning:

U kunt het langzaam van uw lichaam laten vervagen, ook is er nog een andere optie als u het er gelijk af wilt hebben. Als u de huid insmeert met baby olie en u laat dit 10 tot 15 minuten intrekken de huid wordt hierdoor zacht waardoor je de tanning makkelijk weg scrubt met een scrubhandschoen en wat scrub.

Duur van de behandeling: +/- 30 minuten waarvan 10 minuten sprayen